Sushi…..

Sushi-salade:) Heerlijk sushi! En iedereen die het nog nooit heeft geprobeerd om welke reden dan ook (en er zijn er heel veel te bedenken) moet dat absoluut eens proberen. Echt lekker. Maar het maken van sushi is een kunst op zich en zeker de moeite waard om eens te proberen als je zeeën van tijd hebt. Maar net zo lekker, maar dan makkelijker is een sushi-salade. Dezelfde smaken, maar een andere samenstelling.

Voor deze salade moet je wel een paar dingen in huis halen: norivellen (zeewier), Japanse sojasaus (zoute soja), wasabi (Japanse mierikswortelpasta), rijstazijn en sesamzaadjes.

Aziatische pluksla boven

In de tuin heb ik dit jaar Aziatische plukslamix gezaaid, beter gezegd in een pot. Een lekkere mix van diverse slasoorten zoals mizuna en rode amsoi, koriander en mini paksoi. Deze melange heb ik gebruikt als basis voor de sushi-salade. Alles afgeknipt, dan groeien er weer verse blaadjes om dan opnieuw te oogsten.

aAziaische pluksla voor

 

Recept Afdrukken
Sushi salade
Maaltijd Salade
Keuken Japans
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
dressing
Maaltijd Salade
Keuken Japans
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
dressing
Instructies
  1. Kook de (sushi)rijst volgens de verpakking en laat hem afkoelen. Of neem gewone rijst als je geen sushirijst in huis hebt. Ik heb er m.b.v. een sushi-matje een mooi rolletje van gemaakt, maar dat hoef natuurlijk niet. Het is even lekker als je de rijst gewoon op het bord schept.
  2. De norivellen kun je boven de vlam van je gasfornuis iets knapperig laten worden, maar pas op dat je voldoende afstand houdt, want verbrand smaakt de nori niet lekker. Snij de norivellen in reepjes en dan in kleine stukjes. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en zet ze, net als de norivellen even aan de kant.
  3. Was de sla in koud water en droog in de slacentrifuge. Maak de radijsjes schoon, spoel goed af en snij in dunne schijfjes. De komkommer ook wassen en in kleine blokjes snijden. De avocado´s halveren, pit verwijderen en het vruchtvlees in reepjes snijden. De ingrediënten voor de dressing mengen en goed roeren. Alle componenten, behalve de biefstukjes zijn klaar.
  4. Neem de biefstukken ruim van te voren uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Verwarm de grilpan of een gewone pan goed voor op hoog vuur. Wrijf de biefstukken in met de olie. Even grillen op de gewenste gaarheid rood ca. 1 minuut per kant en medium ca. 2 minuten per kant), dan even laten rusten en bestrooien met zout en peper. In reepjes snijden.
  5. Nu als eerste de sla op de borden leggen en de rest van de ingrediënten er mooi op leggen. De biefstukreepjes op de salade leggen en dan de dressing er over gieten. Bestrooien met een beetje zout, de norivellen en de geroosterde sesam.
FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare

Geef een antwoord