Snelle pasta

Niet het allersnelste gerecht dat ik op mijn blog met smaak plaatst, maar om in Formule 1 termen te blijven, het is toch een Max Verstappen-gerecht! Na het werk, na school of na andere bezigheden overdag snel aan tafel en toch lekker eten: Penne met courgette-tomatensaus (al dan niet met rundergehakt).

Stoofpannetje

Ik begin deze week aan mijn derde revalidatietraject, 3x is scheepsrecht, alle goede dingen in 3 en hopelijk stoot deze ezel stoot zich niet 3x aan dezelfde steen….

Het eerste traject na 2 operaties was bij de fysiotherapeut en we werkten naar herstel toe. Helaas, toen uiteindelijk alles bij elkaar kwam en ik (onder begeleiding) ging sporten, langere afstanden lopen en weer aan het werk in de jamkeuken, was ik snel terug bij af. Weer 3 maanden gips en daarna het 2e traject, lekker in het warme water bij Thermea 2000 revalideren en na de therapie nog lekker zwemmen en ontspannen. Ook dat ging voorspoedig, totdat ik weer op het droge begon te oefenen en mijn achillespezen dat toch niet bleken aan te kunnen! Weer 3 maanden gips en nu dan de 3e ronde. Onder begeleiding van de revalidatie-arts, fysiotherapeut en ergotherapeut gaan we 3x per week bekijken in hoeverre mijn gehate achillespezen nog belast kunnen worden.

Want na het opgeven van Vianny´s jam, relish, chutney en meer, een van de moeilijkste beslissingen in mijn leven, is het maken van het blog met smaak een nieuwe passie. En daarvoor moet ik toch echt wel lekker bezig kunnen zijn in de keuken! En op jacht kunnen naar de lekkerste ingrediënten!

Een écht sportief typje was ik toch al nooit, misschien kun je zelfs spreken van een sport-fobie:) maar lekker naar de stad of een boodschapje doen en door het park lopen, hoop ik toch weer te kunnen doen. Maar dat betekent niet, dat als je geen sportieveling bent en door omstandigheden niet goed ter been bent of iets anders lichamelijks mankeert, jezelf daar makkelijker bij neer legt of gewoonweg accepteert. De onafhankelijkheid en zelfstandigheid die je moet opgeven is vreselijk en dat accepteren kost ontzettend veel moeite en energie. En het gevecht om deze onafhankelijkheid weer terug te verkrijgen, is het allerbelangrijkste doel.

Laatst hoorde ik zelfs iemand tegen me zeggen: “Nou, dat lopen op die krukken en dat niet kunnen functioneren zoals je wil, dat zou niets voor mij zijn” Nou, dan zal ik iedereen uit de droom helpen, het is ook niets voor mij! En ik weet zeker dat het voor niemand makkelijk of leuk is, dus het is voor niemand “iets”!

Dus vol spanning, niet echt hoopvol en toch vol verwachting, begin ik aan een nieuw project. En vandaar een lekker snel recept om te maken als ik thuis kom na de revalidatie. Want koken en rommelen in de keuken is toch nog altijd mijn beste medicijn. Ontspanningsformule nummer 1!

Courgette tomaat saus 2

 

 

Recept Afdrukken
Penne met courgette-tomatensaus
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
 1. Breng ruim water aan de kook in een ketel en voeg zout toe. Bak ondertussen de fijngesnipperde ui en de gesnipperde knoflook in de olijfolie zachtjes aan in een grote pan. Voeg zout, peper en oregano toe en bak dat even mee. Dan eventueel het gehakt meebakken totdat het goudbruin is. Maar als je liever vegetarisch eet, is het weglaten van het gehakt een goede optie en even lekker.
 2. Bak als het gehakt gaar is, de courgettestukjes mee. Is de courgette ook mooi gaar, voeg dan de tomatenstukjes en het sap toe. Laat het 10 minuten zachtjes sudderen. Proef en voeg eventueel nog peper en zout toe. Doe de basilicumblaadjes op het allerlaatst, net voor het serveren, door de saus.
 3. Kook de pasta beetgaar in het gezouten water en laat na de kooktijd heel even uitlekken. Je kunt de pasta toevoegen aan de saus, ik vind dat erg lekker. Je kunt ook de pasta en de saus apart serveren. Rasp er lekker grof Parmezaanse kaas over.
FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare

4 Antwoorden op “Snelle pasta”

 1. Vianny we wensen je een spoedig herstel toe.
  En inderdaad dat is voor niemand leuk met krukken lopen en niet willen wat je kunt.
  Daar kies je niet voor.
  Ik wens je heel veel goeds?

  Bedankt alweer voor een lekker recept.

  Groetjes Nicolle.?

 2. Vianny
  Houd de moed erin en het gaat best goed komen.
  Onze Frank rond op 20 juni ook een jaar af met revalideren voor zijn nieuwe kruisbanden en het gaat nu goed en is weer gedeeltelijk aan het werk.
  Wel een lange weg maar de moeite waard.
  Je recept staat voor vanavond al op het menu, dus ik hoefde niet lang te denken vandaag.
  Beterschap en de groetjes .
  Annie en bert

 3. Hallo Vianny,

  Ik heb je pastasaus net gemaakt! Hij smaakt heerlijk en ziet er ook heel smakelijk uit. Wederom bedankt voor je recept! Hopelijk brengt het nieuwe traject eindelijk een positieve uitwerking, zodat je weer meer je eigen gang kan gaan. We genieten in ieder geval van je blog zodat je je passie met ons kan delen!

  Groetjes, Manon

Geef een antwoord