Nasi Goreng à la Vianny

Nasi close

Nasi Goreng met lekker veel smaakmakers en verse groentes. En geen nasi-pakket, maar Chinese kool, puntpaprika en taugé. Alles vers en zelf gesneden. En heel snel klaar, dus heel snel aan tafel!

Ik verheug me al, deze week krijg ik een nieuwe gaskookplaat. Mijn hele keuken krijgt een metamorfose, dus nog meer kookplezier! Een mooie, gietijzeren wok heb ik al jaren (zeker al 20 jaar geleden van mijn lief cadeau gekregen) dus deze wok is al heel vaak gebruikt. Maar vanaf deze week wordt hij op een echte wokbrander gezet. Ik verwacht er veel van…. Wordt vervolgd natuurlijk 🙂

Gietijzeren wok

Zo zag mijn wok er nieuw uit, maar nu kan ik niet meer zeggen “zo goed als nieuw” Maar dat hoort toch ook bij een goede pan, het is tenslotte een gebruiksvoorwerp. En gebruikt, dat wordt hij hier zeker.

Viannys adviezen met smaak _specerijen_0313

En uit mijn kruidenkast (die ik overigens sinds deze week ook niet meer bezit, want er hebben keukenkastjes moeten wijken voor mijn nieuwe XXL-afzuigkap) heb ik ook diverse potjes geopend om de kruidenmix, de zogenaamde boemboe, voor de nasi goreng te maken. De kruidenpotjes hebben een nieuw plekje gekregen in mijn keuken, want ik kan tenslotte absoluut niet zonder ze! Zo blijkt ook uit het recept voor nasi goreng à la Vianny van vandaag. Authentiek is het niet helemaal, maar wel errug lekker en gezond met veel smaakmakers en veel groentes 🙂

In plaats van een kant-en-klare kruidenmix met toevoeging van veel zout en allerlei andere extra´s die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt om een lekkere, kruidige nasi goreng te maken, neem je een paar theelepels van het een en mengt dat met een paar theelepels van het andere specerij. Welke? Kijk snel naar het recept hieronder en probeer het eens. Ik ben benieuwd hoe het heeft gesmaakt!

Nasi

 

 

Recept Afdrukken
Nasi Goreng
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Oosters kruidenmengsel (boemboe)
Nasi
Bijgerechten
Maaltijd Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Oosters kruidenmengsel (boemboe)
Nasi
Bijgerechten
Instructies
  1. Bij nasi goreng maken is het belangrijk dat de rijst al is gekookt en afgekoeld, dan is de smaak van de rijst lekkerder na het roerbakken. Tevens is het belangrijk dat alle ingrediënten gewassen en gesneden klaar staan, dan kun je ze snel toevoegen tijdens het wokken. Snij de groentes niet te fijn, het is lekkerder als er nog grove, knapperige stukken groente in de nasi goreng zitten.
  2. Meng de specerijen, ui en knoflook in een kommetje. Zet de wok op hoog vuur en laat hem goed warm worden. Voeg een scheutje olie toe en daarna het specerijenmengsel. Even aanbakken en goed roeren met een houten spatel, dan komen de aroma´s lekker vrij.
  3. De rijst en de achterham zijn al gaar en hoeven alleen maar gewokt te worden. En de groentes moeten lekker knapperig blijven. Dus snel te werk gaan.
  4. Als eerste de puntpaprika bij het specerijenmengsel doen en wokken, dan de achterham erbij en daarna de Chinese kool snel bakken. Rijst toevoegen en alles goed warm laten worden. Als laatste de ketjap en de taugé erbij doen en dan snel opdienen. Maar van te voren even proeven of het pittig genoeg is en of er genoeg zout in zit. Zo niet, nog een beetje van beiden toevoegen.
  5. Bak lekker een eitje voor op de nasi, een spiegelei of omelet, net wat je het lekkerste vindt. Serveer er ook zoetzure atjar tjampoer of atjat taugé bij. Net als het kruidige pinda-kokosmengsel seroendeng. Ook lekker zijn kroepoek en gebakken uitjes erbij.
FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailShare

Geef een reactie