Chilli-jam na het zomerreces

Overzicht ringen 21-08-2016

Gedurende de zomer was het rustig op mijn blog. De uitgelezen tijd om te genieten van het lekkere weer (dat er uiteindelijk tóch kwam en ook nog heel lang bleef) en de vrije tijd, samen met mijn gezin. Die tijd werd grotendeels toch weer gevuld met koken, eten en alle andere dingen die mij leven aangenaam maken. Maar ook werden vele dagen gevuld met mijn revalidatie-traject en het nodige denkwerk daar omtrent. Het traject in het ziekenhuis is afgesloten en wordt voortgezet bij de plaatselijke fysiotherapeut. Twee keer per week sporten, blèh!!!! Want als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel aan sporten. Maar goed, ik houd vol 😉

Ook loop ik dagelijks twee rondjes door het park dichtbij ons huis, 2x 10 minuten. Even lekker naar buiten en lekker in beweging! Bij uitstapjes van langere duur vertoef ik tegenwoordig in een rolstoel en deze rolstoel heeft mijn wereld enorm vergroot. Lekker op stap en niet uit de auto, piepklein stukje lopen en dan weer ergens zitten. Maar lekker hele dagen naar de stad en doen waar je zin in hebt. Lekker struinen, leuke adresjes ontdekken en vooral genieten! Een kleine impressie:

20160806_11131620160815_10004020160725_18145820160815_095900

 

 

 

 

20160811_12305520160816_12080020160816_12143920160817_144242

 

 

 

 

20160818_16461520160818_19023920160819_15423220160819_153652

 

 

 

 

dsc_283620160823_12375020160823_191604dsc_2910

 

 

 

 

En genoten, dat hebben we deze zomer 🙂

Maar dat revalidatietraject en de afgelopen zomer hebben ook gevolgen gehad voor mijn blog. Ik heb moeten besluiten om het (door mij zelf opgelegde) 2x wekelijks bloggen vaarwel te zeggen en over te stappen op een pluk-de-dag schema. Fysiek lukt het koken niet zo goed, maar de liefde is er natuurlijk altijd nog. Dus als het kan, maak ik iets voor het blog en plaats dat recept dan. Lukt het niet, dan ben ik bezig met mijn nieuwe zittende tijdverdrijf: sieraden maken. Ook erg leuk om te doen, lekker creatief bezig en nog leuker om andere mensen weer een beetje gelukkiger mee te maken. Op maat gemaakt, dus voor elke arm een passend sieraad. Wil je meer info, mail info@viannys of bel even.

set-armband-ring-leer-naturel-cabuchn-zilver-steen-wit-natuursteen set-grijs-cab-zilver-natuursteen-grijs set-leer-blauw-schuiver-zilver-verdeler-zilver set-leer-dun-grijs-cab-zilver-ovaal-zilver-parel-grijs set-leer-gevlochten-breed-en-smal-beige-cab-zilver-natuursteen-kiezel set-leer-groen-roos-zilver set-leer-zwart-cab-brns-glassteen-antraciet-bloem-spiraal-goud set-leer-dun-en-breed-naturel-cab-brond-natuursteen-bruinbeige-ringetjes-brons

 

 

 

 

Dus voortaan niet alleen recepten en gerechten, maar ook ontwerpen op mijn blog.

Veel plezier!

 

Vianny

 

Recept Afdrukken
Chilli-jam
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
potjes
Ingrediënten
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
potjes
Ingrediënten
Instructies
  1. Alle ingrediënten in een ruime pan doen en met de staafmixer iets fijner maken. Niet helemaal tot pulp mixen, maar wel mooi fijn. Alles samen aan de kook brengen en 5 minuten laten koken.
  2. Ondertussen 4 of 5 schone glazen potjes met schroefdeksels klaarzetten. Na 5 minuten de chilli-jam m.b.v. een litermaat in de potjes vullen en dan meteen de potjes dicht draaien. Ongeveer 5 minuten op de kop zetten en dan weer rechtop zetten. Af laten koelen en genieten.
  3. De chilli-jam is lekker bij (oude) kaas, vleeswaren of pindakaas. Maar ook een lepeltje door Oosterse gerechten voor een beetje extra pit.
FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailShare

1 Reactie

  1. Janneke says: Beantwoorden

    Top Vianny!!!
    Wat een flexibiliteit….. heel krachtig!!

    Lekkere recepten en prachtige sierraden! En wie weet wat er nog meer uit je creatieve brein komt rollen…

    Liefs, xxx
    Janneke

Geef een reactie