Jammie!!!!

Ik heb op mijn nieuwe gaskookplaat ook al jam gemaakt! Meteen maar de vuurdoop. En het is gelukt! Nu is de gaskookplaat helemaal goedgekeurd ­čÖé

Want het is natuurlijk wel van essentieel belang dat ik op mijn nieuwe kookplaat jam kan maken. Ik maakte en maak altijd en overal jam. Op vakantie in het zwarte woud van zelf geplukte bosbessen en wel in de stromende regen. Hulde voor het plukteam. Uiteindelijk maar 2 potjes, maar heerlijk!

DSC_0667

130_3002

130_3001

In de Provence jam van heerlijke, zonovergoten, goudgele abrikozen. Eric bracht die mee op een ochtend, gekocht bij een Fransman in zijn garage. Helaas had ik dat jaar de jampotjes thuis vergeten, dus alle potjes en schaaltjes werden met jam gevuld. Zelfs de suikerpot ­čÖé En wederom heerlijke jam.

DSC_0027

 

In een eerder blog heb ik al eens een leuk recept om jam te maken beschreven: http://www.viannys.nl/2015/10/16/een-goed-gevoel-en-jam-met-heel-veel-fruit/

Dus nu had ik nog een paar perziken op de fruitschaal liggen, die langzaam een gerimpeld velletje kregen. Dus niet lang getreuzeld, maar meteen jam gemaakt. Dus het maakt niet uit welk fruit of zelfs welke combinatie van verschillende vruchten je gebruikt, je kunt altijd een lekker jammetje maken als je het bovenstaand recept volgt. Een beknopte beschrijving vind je in dit blog, voor de uitgebreide versie met veel tips moet je bovenstaande link gebruiken naar het blog van 16 oktober 2015.

Veel lees-, kook-, jam- en eetplezier!

Groet,

Vianny

 

Recept Afdrukken
Jammie!!!!
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
Ingredi├źnten
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 5 minuten
Porties
Ingredi├źnten
Instructies
  1. Maak het fruit schoon (zorg dat je 1250 gram schoongemaakt fruit over hebt) en snij het in kleine stukjes. Is er geen vers fruit voorhanden (wat erg jammer zou zijn) kun je ook 1250 gram diepvriesfruit gebruiken en dat hoef niet van tevoren ontdooit te worden. Door geleisuiker speciaal te gebruiken krijg je minder zoete jam met heel veel fruit!
  2. Doe de stukjes fruit samen met de geleisuiker speciaal in een grote pan en roer goed door. Even laten staan (ca. 10 min) en dan op hoog vuur aan de kook brengen. Laat 5 min. koken, roer regelmatig en schenk na 5 min. de warme jam m.b.v. de litermaat in schone glazen potjes. Deksel erop draaien (let op: heet!), potjes omdraaien en de potjes ca. 5 min. ondersteboven laten staan. Dan weer omdraaien en laten afkoelen.
FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare

Geef een antwoord