Inspiratie opdoen

De inspiratie en creativiteit om te koken c.q. bakken en gerechten te verzinnen of aan te passen, haal ik uit mijn omgeving (maakt niet uit waar ik op dat moment ben), uit boeken en niet te vergeten, misschien wel het belangrijkste, uit mijn koelkast, vriezer en voorraadkast. In het kader van “No Waste” (dus geen voedselverspilling) zouden meer mensen zich daardoor moeten laten inspireren. Dan zou er niet 50 kg per persoon per jaar in de vuilnisbak of gft-container belanden. En daarmee ook nog een flink bedrag, ruim € 150,00 per persoon.

In de afgelopen weken was ik druk met revalideren, 3x per week naar het ziekenhuis en ook nog loop- en sta-oefeningen voor thuis, dus best een druk programma. En buiten de revalidatie moet ik me aan de regels houden! Weer een andere aanpak, weer een andere methode. Dus niet te veel staan, niet te veel lopen en niet te veel willen. De revalidatie gaat voorlopig nog door, dus mijn drukke schema blijft nog wel even.

Ook waren we druk met het vernieuwen van onze (maar vooral toch mijn) keuken. En om met de woorden van mijn ergotherapeute te spreken, wordt je onrustig van werklui over de vloer. Nou wil het geval dat wij (bijna) nooit werklui over de vloer hebben, omdat we alle verbouwingen, vernieuwingen en verbeteringen zelf aanpakken. Nou ja, we stippelen samen alles uit en mijn schat van een man voert het dan uit. En mooi dat de keuken is geworden!

Gaskookplaat

Mooie grote gaskookplaat, nieuwe afzuigkap, nieuw aanrechtblad en nieuwe wasbak en kraan. Heerlijk om in te werken. Een mooie sta-kruk wordt ook binnenkort aangeschaft, dus dan kan ik (met beleid) weer goed aan de gang in mijn domein.

muur klein 2

Dus tijd voor een rondje door de koelkast, de vriezer en de voorraadkast en kijken wat we vandaag maken. Gezond, lekker en snel, dat zijn toch de woorden die er tegenwoordig toe doen 🙂 Zo snel en lekker, dat de foto ontbreekt en zo gezond door alle groentes die in de salade verwerkt zijn.

  • Pasta, eieren en tomaten: altijd wel in huis
  • Doperwten: standaard in de vriezer
  • Mosterd, dille, gedroogde abrikozen: alles in de kruidenvoorraad
  • Kikkererwten: zeker een aanrader om een blik in huis te hebben
  • Venkel, radijs en sinaasappel: Wekelijks verse groentes inkopen en niets verspillen!
  • Yoghurt: ontbijt, toetje of sladressing, yoghurt of kwark komt altijd van pas

Dus maak eens vaker een rondje door de koelkast of kijk een in de groentela. En laat je inspireren!

 

Recept Afdrukken
Pasta salade
Maaltijd Salade
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Dressing
Maaltijd Salade
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Dressing
Instructies
  1. Kook de pasta gaar in gezouten water en spoel af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken. De eieren hard koken in ca. 8-9 minuten en ook goed koud afspoelen. Pel de eieren en snij in stukjes. Erwten kort koken in gezouten water en koud afspoelen. De zalm in stukjes snijden, bestrooien met zout en peper en kort bakken.
  2. De afgekoelde ingrediënten in een mooie grote kom doen en de geschaafde venkel, sinaasappelpartjes, stukjes abrikoos, plakjes radijs, kikkererwten en tomaatjes erbij doen.
  3. De ingrediënten voor de dressing in een kommetje goed mengen en over de salade gieten. Voorzichtig omscheppen en alles bedekken met de dressing. Lekker brood erbij en eventueel een glaasje witte wijn, en klaar is je zomermaaltje 🙂
FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare

Geef een antwoord