En dan nu écht Salade Nicoise!

Salade Nicoise 2

Aangezien het weer toch de zomerse kant op gaat, is het nu echt tijd voor een salade: Salade Nicoise. Makkelijk te maken en heerlijk van smaak.


Recept Afdrukken
Salade Nicoise
Maaltijd Salade
Keuken Frans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Dressing
Maaltijd Salade
Keuken Frans
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Dressing
Instructies
  1. Was de rucola en droog de sla goed in de slacentrifuge. Uiteindes van de sperziebonen afhalen en in kokend, gezouten water ca. 5 minuten beetgaar koken. De krieltjes goed wassen en in gezouten water 10-12 minuten gaar koken. De eieren in 8-9 minuten bijna hard koken. Ui schillen en in ringen snijden. Komkommer in halve schijfjes snijden. En ook de tomaten in halve schijven snijden.
  2. Zet de rest van de ingrediënten klaar en maak de dressing. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een hoge litermaat en pureer met de staafmixer tot een mooie, groene saus.
  3. Zorg dat alles afgekoeld is, dan kun je de salade gaan samenstellen. Rucola, komkommer, tomaat, sperziebonen en krieltjes op een mooi bord of op een mooie schaal leggen. De tonijn en ansjovis er over verdelen, net als de kappertjes, olijven, uienringen en eieren.
  4. Als laatste de dressing er over gieten. Serveren met knapperig stokbrood.
FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailShare

1 Reactie

  1. Anita Dubois says: Beantwoorden

    Iech han ze huuj jemaat, woar heerlik!

Geef een reactie