Een geweldige taart!

Pavlova driekwart

Heb je iets leuks te vieren? Of vind je het leuk om iemand lekker te verrassen? Of gewoon zin in een waanzinnige taart? Maak dan eens deze geweldige Pavlova met kwark, aardbeien, basilicum en balsamico azijn! Heel eenvoudig, met weinig ingrediënten en ook nog een heerlijk fris en licht. Dus snel aan de bak! 🙂

Je maakt ongelofelijk veel indruk als je deze prachtige en lekkere taart presenteert. Probeer het eens, het is een heel makkelijk recept. Lees eerst het hele recept (dat moet je altijd doen), volg dan de stappen één voor één. Het kan niet mislukken!

Deze taart kun je met allerlei fruit maken: met rabarber (link naar het recept voor frisse, kruidige moes onder aan de pagina) Maar ook met perzik of nectarine, beetje suiker en een vleugje lavendel.

Pavlova close

Onlangs hebben wij een geweldige keukenmachine aangeschaft. Die is ontzettend handig bij het kloppen van de eiwitten voor deze taart. Alles in de kom en mixen maar! Ook kneed hij deeg voor broden en mengt hij ingrediënten voor de taarten van Moskovisch beslag die Fenna bakt en maakt hij mooie botercrèmes voor op die taarten. Dus een keukenvriend waar we nu al veel plezier van hebben. Geen apparaat dat achteraan in een keukenkastje staat te verstoffen en nooit gebruikt wordt. Die hebben we allemaal wel staan. En eigenlijk dachten we, dat ze een aanwinst zouden zijn voor onze keukenuitrusting en o zo handig. Heb je ook zo`n machine, stuur een berichtje. Misschien dat ik een recept kan maken, zodat deze keukenweesjes ook weer gebruikt gaan worden.

Kenwood mixer

Veel lees-, bak- en eetplezier!

 

Groet,

Vianny

Recept Afdrukken
Pavlova met kwark, aardbeien, basilicum en balsamico azijn
Maaltijd Dessert, Gebak
Prep Tijd 1 uur
Kook Tijd 1,5 uur
Porties
taart
Ingrediënten
Meringues
Kwarkvulling
Fruitvulling
Afwerking
Maaltijd Dessert, Gebak
Prep Tijd 1 uur
Kook Tijd 1,5 uur
Porties
taart
Ingrediënten
Meringues
Kwarkvulling
Fruitvulling
Afwerking
Instructies
Meringues
  1. Splits de eieren en doe het eiwit in een grote mixerkom. Klop op de hoogste stand het eiwit luchtig. Voeg dan al kloppend de suiker toe. Als de suiker helemaal is toegevoegd, blijf dan nog 10 minuten kloppen. Na 10 minuten zet je de mixer uit en dan moet de massa mooi glanzend en stevig zijn. Om dat de controleren, kun je een beetje van het schuim tussen duim en wijsvinger wrijven, voel je geen suikerkorrels meer, dan is het schuim klaar om te bakken.
  2. Verwarm de oven voor op 110°C hete lucht. Maak met een bord, schaal of bakplaat een cirkel op twee stukken bakpapier. Leg het bakpapier met de kant waarop je de cirkel hebt getekend, naar beneden (zo krijg je geen pen of potlood aan je taartbodem). Elk bakpapier op een aparte bakplaat. Ik heb een diameter van 28 cm genomen, dan heb je 12 royale of 16 kleinere stukken taart. Maak de bodem mooi vlak met een lepel. Maak de bovenkant wat ruwer, dat doe je ook met een lepel (zie foto´s) Druk de bolle kant van de lepel in het beslag en trek een beetje omhoog. Zo krijg je mooie pieken.
  3. Plaats beide platen in de voorverwarmde oven en bak in ca. 1,5 uur mooi droog en krokant. Zet de oven dan uit, maak de ovendeur open en laat de meringues afkoelen in de geopende oven.
Kwarkvulling
  1. Terwijl de meringues afkoelen, kun je de vullingen maken. Doe de kwark, suiker en vanillemerg in een kom en meng alles goed totdat de suiker is opgelost. Wil je een mooi gemarmerd effect, voeg dan op het laatst een paar druppels rode levensmiddelkleurstof toe en meng nog een beetje. Zet in de koelkast tot gebruik.
Fruitvulling
  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij de aardbeien in vier of acht stukjes (al naar gelang de grootte van de vruchtjes) Doe de aardbeien in een kom en voeg de suiker en de balsamico azijn toe. Snij de basilicum blaadjes fijn en voeg ook toe. Laat ca. 15 minuten marineren.
Taart opmaken
  1. Leg de bodemplaat op een mooie schaal of plank. Verdeel 3/4 van de kwarkvulling over de bodem. Verdeel hierover 3/4 van de gemarineerde aardbeien. Leg de bovenkant op de taart en verdeel hierover de rest van de kwark. Leg de resterende aardbeien ook op de taart.
  2. Leg de hele aardbeien in het midden en de rest van de basilicum blaadjes er bij. Verdeel de balsamico creme vanuit de fles mooi over de taart.
Enkele tips
  1. Maak de taart niet te lang voordat je hem gaat serveren. De bodem blijft dan lekker krokant en wordt niet te zacht door de kwarkvulling. De meringues kunnen na het bakken nog een beetje zacht aan de binnenkant zijn, ik vind dat erg lekker. Hou je hier niet van, laat de bodem- en topplaat dan 15 minuten langer in de oven staan. Hou je van een zoetere taart, voeg dan nog 250 ml geklopte, gezoete slagroom toe, boven op de kwarkvulling.
FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailShare

Geef een reactie