Bruin broodje, wit broodje

Vandaag wordt er een verjaardag gevierd, onze oudste dochter wordt 18 jaar! Gezellig feestje en daar hoort natuurlijk lekker eten bij! Fenna wilde graag broodjes maken met allerlei beleg. Dus terwijl het Formule1-geweld op de achtergrond losbarstte en Max Verstappen een historische zege behaalde, smeerden wij tientallen broodjes in onze pop-up broodjeszaak 🙂 Dus heb je eens een feestje of gewoon eens zin in een lekker belegd broodje, hier een paar recepten ter inspiratie.

Het is altijd gezellig om samen te koken en te bakken. En om het eindresultaat samen op te eten natuurlijk! Dus onze pop-up broodjeszaak draaide vandaag op volle toeren. Smaakjes en combinaties werden verzonnen, inkopen gedaan en samen maakten wij een heerlijk eindresultaat. Vijf variaties beschrijf ik vandaag, maar je kunt natuurlijk altijd variëren met je eigen favoriete beleg!

Broodje bruin gezondBroodje wit gerookte zalmBroodje bruin gehakt

 

 

 

 

 

Broodjes wit gegrilde groente

Broodje bruin rosbiefBroodjes overzicht

 

 

 

 

Als je zelf graag kookt en bakt en van lekker eten houdt, vind je het ook belangrijk wat je je gasten voorschotelt. Ik sprak laatst met vriendinnen over het organiseren van feestjes, want binnen onze grote familie-, vrienden en kennissenkring wordt er nogal eens een feestje gevierd. We verschilde echter van mening over een essentieel onderdeel van een feest. Een van mijn vriendinnen vond de muziek het belangrijkste! Ze zei, dat de gasten zich altijd herinneren welke muziek er gedraaid werd, maar dat ze niet meer weten wat ze gegeten hebben. Nou, daar ben ik het dus absoluut niet mee eens! Leuke muziek is zeker een bijdrage aan een feest, maar of het eten lekker, speciaal en uitgebreid is, is voor mij toch het belangrijkste.

Broodjes overzicht

Gelukkig denken mijn huisgenoten daar ook zo over, dus er wordt driftig gebakken en gekookt. Dus heb je eens een feestje, verras je gasten met een lekker broodje, wel een speciaal broodje natuurlijk! En in dit blog vind je meer dan genoeg inspiratie 🙂

Veel lees-, kook- en eetplezier!

Groet,

Vianny

 

Recept Afdrukken
Heerlijk belegde broodjes
Maaltijd Lunch
Prep Tijd 15 min
Porties
broodjes
Ingrediënten
Broodje gezond
Broodje gerookte zalm
Broodje gehakt
Broodje rosbief
Broodje gegrilde groente en hummus
Maaltijd Lunch
Prep Tijd 15 min
Porties
broodjes
Ingrediënten
Broodje gezond
Broodje gerookte zalm
Broodje gehakt
Broodje rosbief
Broodje gegrilde groente en hummus
Instructies
Broodje gezond
  1. Snij de broodjes doormidden en smeer er de roomkaas op. Beleg met sla, kaas, ham, groentes en ei. Voeg als laatste de tuinkers toe.
Broodjes gerookte zalm
  1. Snij de broodjes doormidden en besmeer met de roomkaas. Verdeel de gesnipperde bieslook over de roomkaas. Beleg met rucola, gerookte zalm, avocado en plakje ei. Strooi als laatste de bieslookbloemen er over.
Broodje gehakt
  1. Maak een gehaktbrood zoals beschreven in mijn blog van 16 februari 2016 (onderstaand de link). Snij 8 dunne plakken gehakt van de grote bal en bewaar de rest in de koelkast. Je kunt het natuurlijk ook invriezen. Snij de broodjes doormidden en besmeer de onderkant met mosterd of cocktailsaus. Leg er een blaadje sla op en 2 plakjes gehaktbrood. Doe er nog wat saus of mosterd over.
Broodje rosbief
  1. Snij de broodjes doormidden en beleg met rucola. 2 Plakjes rosbief per broodje. Verdeel de geschaafde Parmezaanse kaas erover en garneer met balsamico crème.
Broodje gegrilde groente en hummus
  1. Snij de broodjes doormidden en bestrijk met de hummus. Beleg met de rucola en de gegrilde groentes. Zowel de hummus als ook de gegrilde groentes kun je zelf maken. De link staat onder aan de pagina. Je kunt ook kant-en-klare hummus nemen, maar de groentes moet je echt zelf maken. Bestrooi de groentes met de verkruimelde feta.
FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare

Geef een antwoord