Asperge op een andere manier

Vorige week een recept voor asperges op de klassieke manier, vandaag asperges op een andere manier. Aspergesalade met gebakken zalm, krieltjes en lekkere yoghurt-kruidendressing.

Asperges

Lekkere, verse asperges op een knapperige salade, een leuk recept voor een warme dag. Niet te lang in de keuken staan en gezellig buiten eten. De saladesoorten in de tuin beginnen ook al aardig te groeien, dat geeft inspiratie en nodigt uit om er iets lekkers van te maken. De eerste oogsten zijn al binnen: rucola, veldsla, romaanse sla en verschillende soorten pluksla-melanges.

Probeer het maar eens, je kunt de verschillende soorten sla zaaien in de volle grond, maar ook in een bak of pot. Je kunt ook de kleine plantjes kopen en deze planten op een plekje naar keuze. De meeste soorten kun je afsnijden en dan groeit er weer een nieuw, vers slablaadje. Zo kun je blijven eten van je eigen sla. Of je zaait of plant in afstanden van enkele weken, dan heb je altijd weer een nieuwe oogst. Heb je geen mogelijkheid of geen zin om je sla zelf te kweken, dan kun je natuurlijk ook een kropje of bosje kopen. Koop dan wel de hele krop, was in lekker koud water en droog in de slacentrifuge. Dat is in ieder geval al veel lekkerder dan de melanges kant en klaar in een zak.

Hier een paar foto´s van onze slasoorten. In de bakken, klaar om te oogsten. In de kas aan het wachten om uitgeplant te worden. Andijvie in de volle grond en zelfs guerilla-lollo rosso, die vlak naast de tuinkas groeit.

Sla in bakken

Sla kas

Sla tuin

Sla guerilla

Veel lees-, kook- en eetplezier! En misschien ook wel veel tuinierplezier 🙂

Groet,

Vianny

 

Recept Afdrukken
Asperge-zalm salade
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Yoghurt-kervel dressing
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Yoghurt-kervel dressing
Instructies
  1. Schil de asperges en snij elke asperge in 3 stukken. Was de krieltjes en snij ze doormidden. Kook de halve krieltjes in gezouten water in 12 minuten gaar. Laat ze afkoelen. Kook de stengel van de asperges in gezouten water in 10 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de kopjes toe en kook deze 5 minuten mee. Laat ook de asperges afkoelen. Zorg dat de asperges nog lekker knapperig is.
  2. Maak de sla schoon, goed wassen in koud water en drogen in de slacentrifuge. Meng de ingrediënten voor de dressing en zet even aan de kant.
  3. Bak de zalm, nadat je hem hebt gekruid met zout en peper, in een hete pan met een beetje olie aan één kant lekker krokant. Laat hem goed bakken, je ziet de vis gaar worden. Op het laatste moment even omdraaien en krokant bakken aan de andere kant. Laat de vis niet te lang bakken, dan wordt hij te droog.
  4. Leg de slablaadjes op een bord, verdeel de krieltjes en de asperges erover en leg ook de zalm op het bord. Verdeel de dressing over het gerecht.
FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare

Geef een antwoord