Alweer een salade: Salade Nicoise

Oh nee! Het verkeerde recept! Salade Nicoise is een echt mooi-weer-recept en op deze regenachtige dagen met een overvloed aan neerslag, ondergelopen kelders en gewassen met natte voetjes hebben we toch echt veel meer behoefte aan een verwarmend soepje. Dus geen salade Nicoise, die kom later wel een keertje langs, maar een lekker paprika-soepje 🙂

De ingrediënten voor deze soep groeien in onze tuin, de kruiden zijn ook in de tuin geplukt, alleen op de paprika´s moeten we nog even wachten. Ze groeien gestaag in onze nieuwe kas, maar hebben nog even nodig totdat ze geoogst kunnen worden. Maak ik het recept dan gewoon nog een keertje!

Paprika plant

Wel thijm, citroenthijm, en oregano staan het hele jaar paraat en leveren hun lekkere, kruidige smaken getrouw af. De oregano groeit gedwee in zijn afgebakende vak in de tuin, maar soms kom ik op de meest onverwachte plaatsen geurige plantjes tegen. Nu weer midden tussen de klimop. Maar goed, dan worden deze gebruikt in de basis voor de soep.

Thijm tuin

Oregano tuin

Kruiden tafel

Veel lees-, kook- en eetplezier!

Groet, Vianny

Recept Afdrukken
Paprikasoep
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak de paprika´s schoon en snij ze alle 3 in kleine blokjes. Verhit een beetje olijfolie in een soeppan en fruit hierin ca. 10 minuten de fijngesnipperde ui en knoflook en de paprikablokjes.
  2. Voeg peper, zout, thijm, citroenthijm en oregano toe en laat even meefruiten. Doe het water erbij en ook de rest van de ingrediënten. Laat alles aan de kook komen en laat ca. 15 minuten zachtjes doorkoken.
  3. Proef even of alles gaar is en pureer dan met een staafmixer heel fijn. Eventueel nog wat peper, zout of misschien zelfs een beetje chilipeper toe (als je van een beetje pit houdt)
  4. Serveer de soep met lekker brood. Ik heb deze keer gekozen voor een lekkere rogge-olijvenring. Heerlijk!
  5. Geniet ervan en hopelijk heel binnenkort wel weersomstandigheden voor een lekkere zomerse salade.
FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare

Geef een antwoord