Het laatste deel: Dukkah-drumsticks

Het laatste deel van het drieluik Noord-Afrikaanse gerechten: Dukkah-drumsticks met tahini-yoghurtsaus. In de vorige twee blogs beschreef ik reeds dukkah, fetabeignets en couscoussalade en nu dus als laatste: het vleesgerecht.

Je kunt, als je zoals Eric en ik, niet van drumsticks houdt, het recept ook maken met kipfilet. Maar als je kinderen, net zoals bij ons, drumsticks hemels vinden,  zul je toch moeten toegeven en het gerecht gewoon origineel moeten maken. En dan uitgelachen worden om de moeite die je doet om het vlees zo mooi mogelijk van het bot af te snijden met je mes, terwijl zij lekker kluivend tegenover je zitten.

Zo moet je soms concessies doen als je samen aan tafel wilt. Maar zo leer je ook vaak nieuwe smaken of gerechten kennen. Ik houd eigenlijk nooit rekening met mijn disgenoten, ook niet als we gasten hebben. En veel vaker heb ik gehoord dat het verrassend en lekker was, dan dat iemand iets niet wilde of durfde te eten. Menigeen heeft zijn culinaire horizon verbreed en daar doe ik het natuurlijk voor. Het doet me goed als mensen lekker vinden wat ik kook of bak en ik heb nog altijd plezier als iemand verteld dat hij een gerecht van mijn blog heeft gemaakt. Want tenslotte doe ik het daarvoor!

Dukkah kip boven

Tahinisaus

Dukkah-drumsticks met tahini-yoghurtsaus

Ingrediënten:

  • 8 drumsticks
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 4 el dukkah
  • 2 el olijfolie

 

  • 1 el tahini (pasta van sesamzaad)
  • 125 gram Turkse yoghurt
  • Sap van 1/2 limoen
  • peper
  • zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 250°C. Neem een ruime ovenschaal en zet hem klaar. De dukkah, rasp en sap van de limoen en de olijfolie op een bordje mengen. De drumsticks één voor één in het mengsel leggen en ermee bedekken. Neem de ovenschaal en leg de drumsticks hierin. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Tussendoor wel even kijken en omdraaien.

Voor de tahini-yoghurtsaus meng je in een kommetje de tahini, yoghurt, limoensap, peper en zout goed door elkaar en klaar!

Nu heb je alle recepten bij elkaar. Samen nog geen uurtje werk, supermakkelijk en je zet echt iets speciaals op tafel. Doen!

Dukkah closeCouscous salade spinazie en abrikoosFetabeignets closeTahinisaus

 

 

 

 

Dukkah kip

Veel lees-, kook- en eetplezier!

Groet, Vianny

 

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare