Fetabeignets en couscoussalade

Deel 2 van het Noord-Afrikaans menu. Vandaag de recepten voor fetabeignets en couscoussalade. Wil je weten hoe je deze twee heerlijke gerechten maakt? Lees dan snel verder….

Vrijdag beschreef ik dukkah, mét recept. Ik hoop dat jullie de dukkah gemaakt hebben, want voor de fetabeignets heb je dukkah nodig. Maar niet getreurd, het is allemaal zo gemaakt.

Fetabeignets dukkah

 

Fetabeignets

Ingrediënten:

 • 200 gram feta
 • 2 eieren
 • 6 el zelfrijzend bakmeel
 • zout
 • peper
 • 2 tl dukkah
 • 1/2 tl chilivlokken
 • 1 tl zwart sesamzaad
 • olijfolie

Bereidingswijze:

Neem een kom en prak hierin de feta met een vork. Voeg de eieren, het zelfrijzend bakmeel, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar. Zet een koekenpan met anti-aanbaklaag op het vuur en giet er een bodempje olijfolie in. Maak mbv twee lepels 8 grotere of 12 kleine bergjes van het fetabeslag. Laat op middelhoog vuur 3 minuten bakken. Strooi ondertussen op de helft van de beignets op de nog zachte bovenkant de dukkah en op de andere helft de chilivlokken en het zwarte sesamzaad. Draai na 3 minuten om en bak aan de andere kant ook 3 minuten op middelhoog vuur. Als ze goudbruin en luchtig zijn, dan zijn ze klaar!

Couscous salade spinazie en abrikoos

Couscoussalade met spinazie en abrikoos

Ingrediënten:

 • 250 gram couscous
 • 450 gram verse spinazie
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 lente uitjes
 • 75 gram abrikozen
 • 1 bosje platte peterselie
 • olijfolie
 • limoen
 • peper
 • zout

Bereidingswijze:

Voor de couscous volg je de aanwijzingen op de verpakking. Normaliter doe je de couscous in een kom, voeg zout toe en kokend water (voor 250 gram couscous 250 ml kokend water). Kom afdekken met een bord of deksel en enkele minuten laten staan. Dan met een vork goed doorroeren en laten staan.

Abrikozen ongeveer 1/2 uurtje weken in warm water. Dan uit het water nemen en in reepjes snijden.

Bak in een wok of grote pan de knoflook zachtjes aan in een beetje olijfolie. Zet het vuur hoger en laat de spinazie in gedeeltes slinken, het is zo veel spinazie, dat past niet in een keer in je pan! Voeg bij de laatste spinazie de lente ui toe en natuurlijk peper en zout. Als de spinazie helemaal geslonken is, is hij klaar.

Rol de limoen even stevig over je aanrecht en druk er goed op. Zo laat hij meer sap los. Snij de limoen doormidden.

Hak de peterselie grof.

Couscous geweld, abrikoos gesneden, spinazie gebakken, peterselie gehakt, je kunt de salade nu samenstellen. Doe alles in een grote kom of op een grote schaal, pers de limoen uit en voeg het sap ook toe. Goed mengen. Je kunt de salade meteen eten, lekker lauwwarm, maar ook smaakt hij koud erg lekker.

En volgende keer het recept voor de dukkah-drumsticks en de tahini-yoghurtsaus. En dan is alles compleet!

Dukkah kip close

 

Veel lees-, kook- en eetplezier!

 

Groet, Vianny

 

 

 

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare