Heerlijk gevuld Turks brood

De lente gaat dan definitief beginnen dit weekend! Tenminste als we de weervrouwen en -mannen mogen geloven. En wat is er nou lekkerder op een zonnige lentezondag dan een heerlijk, gevuld brood dat zó op tafel staat. Want net zoals bij de Flammkuchen van enige tijd geleden, is het bij dit gevulde brood lekker makkelijk om een Turks brood in huis te hebben en dat even af te bakken als je zin hebt in iets lekkers. Dus zorg ervoor dat je alle ingrediënten voor dit gerecht ingekocht hebt, inclusief een lekkere fles wijn en je lazy, sunny sunday kan beginnen!

We zijn allemaal druk met werk, kinderen, familie, hobby´s, sporten enz. enz. enz. Dan is een zondag zonder plannen en zonder planning heerlijk! Uitgebreid ontbijten, lekker lummelen, misschien een boek lezen, spelletje doen of film kijken. Of de tuin in orde maken, plantjes planten of tuinmeubels naar buiten zetten. Maar eten moet je ook op zo´n dag. Dan heb ik hier het geschikte gerecht.

Turks brood, gevuld met allerlei lekkers. Je kunt natuurlijk naar hartenlust variëren: brie of camembert i.p.v. gorgonzola, veldsla i.p.v. rucola, pecannoten i.p.v. walnoten, appel i.p.v. peer. Maak dus een variatie die jou het lekkerste lijkt. Mijn keus lezen jullie in het recept.

Turks brood salade ingrediënten

Gevuld Turks brood

Ingrediënten:

 • 1 Turks brood
 • 50 gram rucola
 • 1 peer, van klokhuis ontdaan en in dunne partjes gesneden
 • 75 gram gorgonzola, in stukjes gesneden
 • 25 gram walnoten
 • 2 el olijfolie
 • sap van 1/2 citroen
 • walnootpesto

Walnootpesto ingrediënten

Walnootpesto

Walnootpesto

Ingrediënten:

 • 50 gram walnoten
 • 50 gram oude kaas
 • 50 ml olijfolie
 • 1 teentje knoflook
 • 25 gram rucola
 • sap en rasp van 1/2 citroen
 • peper
 • zout
 • eventueel 2, 3 el water

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten voor de walnootpesto, behalve het water, in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer tot een smeuïge massa. Is het nog te dik, voeg dan een beetje water toe. Bak het Turks brood af in een voorverwarmde oven, zoals beschreven op de verpakking. Als het brood warm is, uit de oven nemen en een beetje laten afkoelen. Snij het dan met een groot broodmes doormidden.

Doe een beetje pesto op de onderste helft van het brood smeren. Verdeel de rucola, in partjes gesneden peer, gorgonzola en walnoten over het brood. Sprenkel er olijfolie en citroensap op en strooi er ook wat peper en zout op. Als laatste pesto erover verdelen en de bovenkant erop leggen. In punten snijden en serveren. De rest van de pesto kun je erbij serveren, voor het geval iemand wil meer pesto, je kunt het ook in een schoon potje doen, afdekken met olijfolie en afgedekt enkele dagen in de koeling bewaren. Deze walnootpesto is heerlijk op een boterham met kaas, maar ook door gekookte pasta.

Turks brood salade klaar

Veel lees-, kook- en eetplezier!

 

Groet, Vianny

 

 

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare