Snelle Paassalade

Nog even, net voor het Paasweekend, een snel recept voor een lekker gerecht. Spinaziesalade met avocado en gerookte zalm en als topping een lekker zacht gekookt ei! Meer Pasen kan toch niet in één gerecht. En sneller kan bijna ook niet!

pasen

Spinaziesalade met avocado en gerookte zalm

Ingrediënten salade:

 • 150 gram spinazie
 • 1 rijpe avocado
 • 3 lente uitjes
 • 200 gram gerookte zalm
 • 4 zachtgekookte eieren

Ingrediënten dressing:

 • 2 el citroensap
 • 5 el olijfolie
 • 1 el mosterd
 • 2 el dille
 • peper
 • zout

Avocado close

gerookte_zalm

Bereidingswijze:

Kook 4 eieren zacht in 5 minuten. Ik voeg de eieren altijd toe als het water kookt, dan kun je precies die tijd aanhouden voor een zachtgekookt ei. Laat de eieren schrikken in koud water en pel ze heel voorzichtig, ze zijn namelijk zacht 😉 Was en droog de spinazie en verdeel over 4 borden of kommen of maak 1 mooie grote schaal. Halveer de avocado, verwijder de pit, snij in kwarten en verwijder de schil. Dat gaat makkelijk als je ze eerst in vieren snijdt. Snij elk kwart weer in 4 reepjes. Maak de lente uitjes schoon en snij in fijne ringetjes. Verdeel de avocado, lente ui en plakjes zalm over de spinazie.

Meng in een jampot of maatbeker alle ingrediënten van de dressing tot een mooie gladde saus. In een jampot werkt dat heel goed. Doe alles in de jampot, draai de deksel op de pot en schudden maar!

Sprenkel de dressing over de salade en als laatste de eieren erop leggen. Je kunt de eieren alvast aansnijden, dan loopt het eigeel over de avocado, gerookte zalm en de spinazie. Je kunt de eieren ook heel laten en de eters aan tafel het ei zelf laten opensnijden. Serveer met lekker, krokant brood en boter.

Salade bord close 2

Heb je een zak spinazie gekocht, dan heb je waarschijnlijk nog spinazie over. Maar hiervan pesto, want de spinazie kun je niet te lang bewaren in de open zak. Doe hiervoor 150 gram spinazie, 75 gram oude kaas, 65 gram pijnboompitten of pecannoten, 60 ml olijfolie, peper en zout in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer. In 5 minuten klaar! En lekker! Probeer maar eens op een broodje kaas of door de pasta.

178527-tQ2sc-original

Voor iedereen mooie, gezellige en smaakvolle Paasdagen samen met familie en vrienden! En natuurlijk veel lees-, kook- en eetplezier! (Al valt dat kookplezier bij dit recept reuze mee)

Groetjes, Vianny

 

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare