Paaslunch, brunch, high tea of diner?

sandwich ham ei

Deze week alvast inspiratie voor het paasmenu! Leuke recepten voor brunch, lunch, diner of high tea. Volop variantie voor brunch, lunch, high tea of diner, met als basis de heerlijke aspergesoep van Slagerij Meggie en Loek.

overzicht

Aspergesoep met eiermimosa, sandwiches en croutons

  • 1 liter aspergesoep
  • 100 gram achterham
  • 4 eieren
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bakje tuinkers
  • ½ casinobrood
  • 125 ml crème fraiche
  • zout en peper

Bereidingswijze:

Voor de eiermimosa kook je 2 eieren hard in 10 minuten. De andere 2 eieren kook je ook alvast, deze gebruik je bij het maken van de sandwiches. Eieren laten schrikken in koud water en pellen. Doe het eigeel van 2 eieren in een kommetje, samen met 3 el fijngehakte peterselie en meng goed met een vork, prak het eigeel fijn. Hak het eiwit van 2 eieren heel fijn en voeg dit erbij. Op smaak brengen met zout en peper. Deze mimosa is heerlijk bij gekookte asperges, gekookte ham en nieuwe aardappeltjes. En een beetje gesmolten boter over het gerecht verdelen, heerlijk!

Aspergesoep bord close

 

mimosaSandwiches en croutons                                                                                  

Bereidingswijze:

Steek met een ronde of vierkante steker (die je ook voor koekjes gebruikt) vormpjes uit het casinobrood. Je kunt ook lange, dunne croutons maken of driehoekjes snijden van een sneetje brood. Zelfs in de vorm van paashaasjes!

Voor croutons bak je het brood heel even in een beetje roomboter, tot het goudbruin en knapperig is. De sandwiches kun je ongebakken gebruiken. Beleg met de eiermimosa, plakjes gekookt ei, achterham, crème fraiche en tuinkers. Op de foto’s zie je enkele voorbeelden.

croutons mimosa

Enkele leuke tips:

Organiseer je tijdens de paasdagen een lunch of brunch, serveer de aspergesoep in een leuk klein kopje of glaasje met een langwerpige crouton met ham en in olie gebakken peterselie erop, de eiermimosa erbij en natuurlijk de sandwiches en/of croutons. Hetzelfde geldt als eerste gang bij een high tea. Heb je een paasdiner, serveer de soep dan in een mooi bord met de garnituur of zelfs in een terrine. Leg dan in elk bord wat fijn gesneden ham, eiermimosa en tuinkers en schep de soep aan tafel in het bord.

Aspergesoep glas

 

Veel kook- en eetplezier!

Groet, Vianny

 

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailShare

1 Reactie

  1. Bebbie says:

    Hoi Vianny.
    Bedankt voor het door sturen,ziet er goed uit gaan we zeker probern,
    Groeten Bebbie.

Reacties zijn gesloten.