Suggesties voor het Paasmenu

Deze week alvast inspiratie voor het paasmenu! Leuke recepten om van te voren klaar te maken en tijdens de paasdagen alleen maar af te bakken! En alles weer in samenwerking met Slagerij Meggie en Loek in Simpelveld. Vandaag een mooi hoofdgerecht: Varkenshaas met een kruidenkorst, venkel-spinaziesalade en aardappel-venkeltaart.

Ingrediënten varkenshaas

Mooi vlees van de ambachtelijke slager, geurige kruiden en verse groentes. Precies de ingrediënten om een smakelijk voorjaarsgerecht mee te maken.

Varkenshaas kruidenkorst rauw

Varkenshaas kruidenkorst heel

Varkenshaas kruidenkorst gesnedenVarkenshaas met kruidenkorst

Ingrediënten:

 • 4 kophaasjes
 • 50 gram boter
 • 1 el dragon
 • 2 el peterselie
 • 2 el kervel
 • 1 el Dijon mosterd
 • 1 teen knoflook
 • 4 el paneermeel
 • 50 gram oude kaas

Bereidingswijze:

Bestrooi de haasjes met peper en zout en bak heel even aan in de pan met een beetje boter. Laat ze een afkoelen en leg ze in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak een mengsel van de fijngehakte kruiden, boter, paneermeel, mosterd, geraspte oude kaas, peper en zout. Verdeel het mengsel over de haasjes en zet dan 25-30 minuten in de voorverwarmde oven totdat de haasjes mooi gaar en toch nog sappig zijn en de kruidenkorst goudbruin. Je kunt dit gerecht zover klaar maken, zodat je het tijdens een van de paasdagen alleen maar in de oven zetten moet. Zet de haasjes met de ongebakken kruidenkorst afgedekt in de koelkast en neem een half uur voor dat je ze gaat afbakken uit de oven.

Venkel spinazie salade close

Venkel spinazie salade klein

 

Venkel-spinazie salade met mosterddressing                                            

 • 1 venkelknol
 • 100 gram spinazie
 • 8 cherrytomaatjes
 • Peper en zout

Voor de dressing:

 • 4 el koolzaadolie
 • 2 el citroensap
 • 1 tl Dijon mosterd
 • peper en zou

Bereidingswijze:

De venkel schoonmaken, buitenste blad verwijderen, maar de onderkant laten zitten. Dan fijn schaven met een komkommerschaaf, de onderkant blijft dan over. Leg de gewassen spinazie op een mooie schaal of plank, voeg de geschaafde venkel en de halve tomaatjes toe. Meng de ingrediënten voor de dressing in een schone jampot, draai er de deksel op en schud de dressing tot een mooie gladde saus. Verdeel over de salade en meng door elkaar.

Venkel-spinazietaart

Venkel-spinazietaart varkenshaas close

Aardappel-venkeltaart met oude kaas                                        

 • 400 gram aardappels
 • 1 venkelknol
 • 75 gram verse spinazie
 • 1 witte ui
 • 6 cherrytomaatjes
 • 250 ml kookroom
 • 5 eieren
 • 100 gram oude kaas
 • 1 teentje knoflook
 • peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de venkel schoon en schaaf hem heel dun. De geschilde aardappels ook in dunne schijfjes schaven. En de ui eveneens. In een maatbeker de room, eieren, geraspte oude kaas, geperste knoflook, peper en zout goed mengen.Leg in een ronde ovenschaal een vel bakpapier en knip het een beetje bij. Begin met laagjes: aardappel, ui, spinazie en venkel en dan de helft van het eimengsel. De groentes nog eens allemaal herhalen en dan de rest van het eimengsel. De tomaatjes erover verdelen en ca. 50 minuten in de voorverwarmde oven zetten en mooi goudbruin en gaar bakken. De taart kun je ook al van te voren klaar maken, in de koelkast afgedekt bewaren en dan afbakken.

Overzicht close

Veel kook- en eetplezier!

Groet, Vianny

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare