Gegrild biefstuk en de rest

Wat is er lekkerder dan een gegrild biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter? En dan ook nog gebakken zoals jij hem het liefste eet. Met deze recepten maak je dat allemaal thuis, plus een mooie beschrijving om een biefstuk perfect te grillen. En als bijgerechten gegrilde mediterrane groentes en aardappeltaartjes.

Biefstuk close

 

 

 

 

 

 

Gegrilde biefstuk

 • 4 biefstukken
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Bereidingswijze:

Neem de biefstukken 30 minuten voor bereiding uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Zet een grillpan (of als je die niet hebt, een gewone pan) op hoog vuur en laat goed heet worden, heel heet zelfs. Bestrijk de biefstukken met een beetje olie en doe er peper en zout op. Bak in de hete grillpan zoals je ze het lekkerste vindt. Voor een mooi rood biefstuk ± 1 minuut aan elke kant, voor medium ± 2 minuten per kant en voor een doorbakken biefstuk (wel jammer!) 4 minuten per kant. Na het grillen een paar minuten laten rusten onder aluminiumfolie. En dan genieten! Serveer het biefstuk met een van de kruidenboters, de gegrilde mediterrane groentes en de aardappeltaartjes.

Kruidenboter

Kruidenboter klaar

 

 

 

 

 

 

Kruidenboter                       

 • 125 gram boter
 • ½ citroen, sap en rasp
 • 1 el thijmblaadjes
 • 1 el rozemarijn, gehakt
 • 1 el peterselie, gehakt
 • Peper en zout

Tomatenboter

 • 125 gram boter
 • 8 zongedroogde tomaatjes, fijngehakt
 • 3 el geraspte oude kaas
 • peper en zout

Bereidingswijze:

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Meng per smaak alle ingrediënten onder de boter. Leg de kruiden- of tomatenboter op een stuk bakpapier en rol mbv het papier tot een snoepje. Leg in de koelkast tot gebruik. Heb je boter over, dan kun je deze eventueel ook invriezen.

Groente mandGroente gegrild

 

 

 

 

 

 

Gegrilde mediterrane groente                                       

 • 1 aubergine
 • 1 courgette
 • 1 gele paprika
 • 1 groene paprika
 • 1 rode ui
 • 2 rode pepers

Voor de olie:

 • 4 el olijfolie
 • 2 el citroensap
 • 1 teentje knoflook, gehakt
 • peper en zout

Bereidingswijze:

Snij de aubergine en de courgette in de lengte in dunne plakken. Leg de plakken aubergine in een vergiet en strooi over elke plak een beetje zout. Laat 15 minuten staan, neem de aubergineplakken uit het vergiet en dep ze droog met keukenpapier. Maak de paprika en de pepers schoon, verwijder de zaadlijsten en snij in brede repen. Schil de ui en snij in 4 dikke plakken. Bestrijk de groentes mbv een kwast met de gekruide olie en bak in een goed voorverwarmde grillpan. Aan elke kant ca. 3 minuten bakken.

Heb je gerilde groentes over? Je kunt ze enkele dagen afgedekt in de koelkast bewaren en dan een pasta gerecht maken. Kook pasta naar keuze gaar, snij de gegrilde groentes in kleine stukjes en warm even op in een klein pannetje. Meng de groentes onder de afgegoten pasta, schenk er een beetje olijfolie op en rasp er Parmezaanse kaas op! Zeker het proberen waard.

Pommes Anna rauwPommes Anna klaar

 

 

 

 

 

Aardappeltaartjes (Pommes Anna)                

 • 600 gram vastkokende aardappels (geschild)
 • 5 el olijfolie
 • 1 tl gedroogde thijm
 • Peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil en was de aardappelen goed en schaaf in dunne plakjes van ca. 1 mm. De plakjes niet afspoelen. Doe 4 el olijfolie, peper, zout en thijm in een kom en voeg de aardappelschijfjes toe. Goed mengen, zodat de olie alle aardappelschijfjes bedekt. Neem een muffinvorm, vet de vormpjes licht in met 1 el olijfolie en vul elke opening met de aardappelschijfjes. Dek de vorm af met aluminiumfolie, zet in de oven en bak de aardappeltaartjes in 30 minuten gaar. De folie verijderen en nog 15 minuten goudbruin bakken.

Veel kook- en eetplezier!

Groet, Vianny

 

 

 

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare