Rauwe ham van Slagerij Meggie en Loek in 4 verschillende gerechten

Ciabatta 1

Vandaag een aantal lekkere en makkelijke recepten waarin rauwe ham de hoofdrol speelt. Heerlijk hartig van smaak en veelzijdig te gebruiken.

Ingrediënten boccolisoep

Broccolisoep close

Broccolisoep                                      

Ingrediënten:

  • 300 gram stronk van de broccoli
  • 100 gram broccoli roosjes
  • 100 gram aardappel
  • 1 kruidenbouillontablet
  • 1 liter water
  • peper en zout
  • 4 plakjes rauwe ham
  • ½ tl chilivlokken

Bereidingswijze:

Schil de stronk van de broccoli en snij in kleine stukjes, schil ook de aardappel en snij ook in kleine stukjes. Doe samen met de roosjes in een pan en giet het water erbij. Aan de kook brengen, kruidenbouillontablet toevoegen en 15 minuten laten koken. Pureren met de staafmixer. Zout en peper toevoegen. Rauwe ham krokant bakken in een droge koekenpan en op de soep leggen. Bestrooien met chilivlokken.

Borrelhapje glas boven

Ciabatta, crostini of borrelhapje met rauwe ham, tomatentapenade, pijnboompitten en rucola

Ingrediënten:

  • 1 Ciabatta (afbak of vers)
  • 4 plakken rauwe ham
  • balsamico crème
  • 50 gram rucola
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 3 el pijnboompitten, geroosterd

Tomatentapenade close

Tomatentapenade ingrediënten

Tomatentapenade

Ingrediënten:

  • 150 gram zongedroogde tomaatjes
  • 35 gram pijnboompitten
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gram rucola
  • 100 ml olijfolie
  • sap en rasp van ½ citroen
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Voor de tomatentapenade alle ingrediënten in een hoge maatbeker doen en met de staafmixer tot de gewenste dikte pureren. Beleg het ciabatta helemaal of sneetjes (crostini) hiervan met de tapenade en dan met de rest van de ingrediënten. Voor het borrelhapje de ham vullen met de tapenade, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Garneren met balsamico crème.

Borrelhapjes

 Veel kook- en eetplezier! Groet, Vianny

 

 

 

 

FacebookTwitterPinterestGoogle+WhatsAppEmailShare

  1. Annemie Satijn says:

    Hé Vianny, gisteren de tapenade gemaakt met ciabatta. Overheerlijk! Proeft naar meer! Groetjes Annemie Satijn

    1. Wat leuk om te horen! Elke week 3 of 4 nieuwe recepten op mijn blog, dus inspiratie genoeg 🙂

Reacties zijn gesloten.