Nieuw blog op woensdag: Recepten i.s.m. Slagerij Meggie en Loek

 Vanaf vandaag 2 x per week, te weten op woensdag en donderdag een recept dat ik maak voor Slagerij Meggie en Loek in Simpelveld. Met hun (h)eerlijke vlees, ambachtelijke vleeswaren en snacks maak ik wekelijks de lekkerste gerechten. Lees het blog, haal het vlees bij Meggie en Loek en maak de recepten!

Voor meer info kijk op http://www.slagerijmeggieenloek.nl

meggie en loek

Italiaans stoofvlees

Ingrediënten:

 • 500 gram runderpoulet
 • 3 stengels bleekselderij
 • 2 rode uien
 • 2 winterpenen
 • 2 teentjes knoflook
 • olijfolie
 • 1 el bloem
 • 1 blikje tomaten op sap
 •  500 ml rode wijn
 • 2 takjes rozemarijn
 • 3 takjes thijm
 • 2 takjes salie
 • 3 laurierblaadjes
 • peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150°C. Schil de uien en winterpenen en snij in blokjes van dezelfde grootte. Ik vind iets grover lekkerder in deze stoofschotel. Maak de bleekselderij schoon en snij in boogjes. Schil de knoflook en snij deze in plakjes. Bak de groentes op middelhoog vuur aan in een beetje olijfolie in een ruime braadpan die ook in de oven kan. Kruiden met peper en zout. Voeg na 10 minuten het vlees en de bloem toe en bak even aan. Giet de rode wijn en de tomaten met het sap in de pan. Bind alle kruiden met keukentouw tot een bosje en doe in de pan. Breng alles aan de kook, doe de deksel op de pan en zet in de voorverwarmde oven. Laat 2 uur sudderen midden in de oven, neem dan de deksel van de pan en laat zonder deksel nog ½ uur stoven. Even proeven of er genoeg peper en zout in zit, zo nodig nog toevoegen.

Italiaans stoofvlees runderpoulet

Broccoli met tomaatjes en pijnboompitten

Ingrediënten:

 • 500 gram broccoliroosjes (stronk bewaren voor een lekkere soep)
 • 50 gram zongedroogde tomaatjes
 • 25 gram pijnboompitten
 • eventueel 2 el balsamico azijn
 • eventueel 6 el olijfolie
 • peper en zout

Bereidingswijze:

Kook de roosjes broccoli 5 minuten in gezouten water. Snij de tomaatjes in kleine stukjes en rooster de pijnboompitjes goudbruin in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag. Laat de broccoli uitlekken. Je kunt ervoor kiezen om de groente warm te eten, meng er dan de pijnboompitten en tomaten onder en serveren. Je kunt de broccoli ook als salade eten. Maak dan een dressing met de balsamico azijn, olijfolie en zout en peper, schenk dat over de nog warme broccoli en laat afkoelen.

Het recept voor de broccolisoep volgt morgen!

Broccolisoep close

 

Parmezaanse krieltjes

Ingrediënten:

 • 600 gram krieltjes in de schil
 • 25 gram Parmezaanse kaas
 • 3 el olijfolie

Bereidingswijze:

Kook de krieltjes 10 minuten in gezouten water. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Sprenkel de olijfolie over de krieltjes en rasp de Parmezaanse kaas erboven. Peper en zout erop doen en 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

Italiaans stoofvlees

Veel kook- en eetplezier! Groet, Vianny

 

 

 

 

 

 

 

 

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare