Minestrone, lekker kleurrijk met Carnaval

Veel mensen hebben zich al in het Carnavalsgewoel gestort of bereiden zich er op voor en weten nog niet welke outfit ze gaan dragen dit jaar. Weer anderen pakken ski´s en winterkleren in en vertrekken richting sneeuw. Ook heerlijk! Dus een gerecht dat je goed van te voren kunt maken en dat ook nog heerlijk smaakt na een dagje feest vieren en carnavalsoptocht kijken of winterse kou in het sneeuwlandschap of gewoon op een gezellige vrije dag..

Wij vieren al enkele jaren geen carnaval meer en gaan ook niet op vakantie. De laatste 3 jaren zat ik in het gips of liep op krukken, dus geen gehos en ook geen wandelingen in de sneeuw. Zo ook weer dit jaar, weer in het gips. Maar goed, gezelligheid kan ook thuis en we hebben het ons gedurende die drie doldwaze dagen altijd naar onze zin gemaakt. En daar hoort lekker eten zeker bij. Of je nou een klein katertje hebt, door en door koud bent van activiteiten in de sneeuw of gewoon zin hebt in een makkelijk maaltje, deze maaltijdsoep vol met verschillende groentes smaakt altijd.

In het verleden ben ik natuurlijk al eens op wintersport geweest. Een keer lekker naar Winterberg, was het gedurende onze vakantie zo warm dat we niet eens een jas aan hoefden. Lekker zonnig weer en geen vlokje sneeuw te bekennen!

eric en vianny

Ook ben ik een heel winterseizoen in Gstaad, Zwitserland geweest. Oneindig veel sneeuw en tussen het werken door op de vrije dagen lekker de bergen in en genieten van het winterlandschap. Gezien mijn algehele en aangeboren gebrek aan sportiviteit, liet ik skiën volledig aan mij voorbij gaan. Totdat Eric mij kwam opzoeken. Alles had hij meegebracht boven op zijn kleine Ford Fiësta: ski’s, langlaufen, de hele uitrusting. Want hij had net tijdens een oefening in militaire dienst geleerd hoe te skiën, dus dat zou hij mij ook wel even leren 🙂 Jullie begrijpen, dit liep uit op een fiasco. Mijn reeds genoemde allergie voor sportiviteit speelde in alle hevigheid op en onze relatie kwam lichtelijk onder druk 😉 De rest van de dagen hebben we maar gezellig door de sneeuw gewandeld, Bern, Thun en Genève bezocht en lekker genoten van Zwitserse Käsefondue en Raclette.

Na 25 jaar zijn we nog eens in Gstaad geweest, samen met Fenna en Jisse.

DSC_0168

DSC_0140

DSC_0202

DSC_0129

En natuurlijk hebben wij ook wel eens Carnaval gevierd, zie hier het bewijs 🙂

Img0086

125_2551

Minestronesoep

Ingrediënten:

 • 1 ui, in kleine blokjes
 • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
 • 100 gram bleekselderij, in kleine boogjes
 • 100 gram prei, in ringen
 • 100 gram winterwortel, in blokjes
 • 100 gram knolselderij, in blokjes
 • 100 gram rode puntpaprika, in halve ringen
 • 100 gram courgette, in blokjes
 • 150 gram vastkokende aardappel, in de schil en in blokjes
 • 150 gram witte kool, in sliertjes
 • 100 gram erwtjes
 • 1 tl Italiaanse kruiden
 • zout
 • peper
 • olijfolie
 • 1 liter tomatenpassata
 • 1,5 liter water
 • 2 kruidenbouillon tabletten
 • 150 gram pasta, een kleine vorm
 • 150 gram witte bonen, uit een pot en uitgelekt
 • Parmezaanse kaas, vers geraspt

Bereidingswijze:

Neem een grote soeppan. Fruit de ui en de knoflook aan in een beetje olijfolie. Doe de rest van de groentes ook in de pan, behalve de witte bonen. Even aanbakken en dan de tomatenpassata, het water en de kruidenbouillon tabletten toevoegen. Zout, peper en Italiaanse kruiden er in strooien. Aan de kook laten komen en dan op middel vuur 20 minuten laten koken. Dan de pasta en de bonen erbij doen en nog 10 minuten laten koken. Regelmatig roeren.

Als de soep klaar is, even proeven en eventueel nog peper, zout of kruiden toevoegen. Schep de minestrone in diepe borden of een kom, giet er een beetje olijfolie op en strooi er wat vers geraspte Parmezaanse kaas over.

Minestrone

Veel lees- kook- en eetplezier! En hele gezellige Carnavalsdagen of een mooie vakantie 🙂

Groetjes,

Vianny

 

 

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare

Eén antwoord op “Minestrone, lekker kleurrijk met Carnaval”

 1. Fia Geilenkirchen zegt:

  Wat een lekker recept gaat het seker uitproberen!! En een heel leuk verslag!! Chapeau!

Reacties zijn gesloten.