Duvelkesvlees

Op het nieuwe blog een recept voor duvelkesvlees. Een lekker pittig en gekruid vleesgerecht. Bij ons jaren geleden ontdekt via een oom, maar om het geheel iets eigentijdser te maken, heb ik veel groentes en geurige specerijen toegevoegd. In het recept is 500 gram varkensvlees en 1000 gram groente verwerkt.

DSC_0496

Duvelkesvlees

Ingrediënten:

 • 500 gram varkenspoulet
 • 2 uien, in halve ringen
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 1 el verse gember
 • 1 tl korianderzaad
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl sambal
 • peper
 • zout
 • olijfolie

specerijen

 • 100 ml tomatenketchup
 • 75 ml witte wijnazijn
 • 75 ml ketjap manis
 • 1,5 el donkere basterdsuiker
 • 250 ml water

DSC_0488

 • 250 gram sperziebonen
 • 250 gram champignons, in kwarten

 

 • 250 gram taugé
 • 2 eetlepels pindakaas

boon 2

Bereidingswijze:

Ik heb de ingrediënten in groepen verdeeld, in deze volgorde en in de aangegeven groepjes wordt ook alles toegevoegd.

Verwarm de oven voor op 150°C. Je kunt het ook op het vuur laten sudderen. Het voordeel van de oven, is het feit dat niets kan aanbranden. Maar als je regelmatig roert, kun je het ook op het vuur garen.

Zet een ruime pan op het vuur. Bak de varkenspoulet aan in de olijfolie. Voeg de ui, knoflook, gember, koriander, komijn, kurkuma, sambal, zout en peper toe en laat ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur bakken. Regelmatig roeren.

Doe in een litermaat tomatenketchup, witte wijnazijn, ketjap manis, donkere basterdsuiker en water. Roer alles even door elkaar, schenk het bij het vlees en breng aan de kook. Zet de pan in de oven (dan hoef je niet te roeren) of draai het vuur laag en laat 1 uur en 15 minuten sudderen met het deksel op de pan. Roer dan regelmatig.

Na de aangegeven suddertijd de sperziebonen en de champignons toevoegen en nog 15 minuten laten koken.

Als laatste na 1,5 uur, net voor het opdienen, de saus binden met 1 à 2 eetlepels pindakaas en dan de taugé erbij doen. Goed doorroeren, even proeven of er nog sambal, peper of zout bij moet en serveren met witte, zilvervlies of meergranen rijst.

DSC_0491

Veel lees-, kook- en eetplezier!

Groetjes,

Vianny

 

 

 

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare