Saucijzenbroodjes

Gelukkig had ik afgelopen weekend al het gerecht voor dit blog gemaakt. Want alle recepten die ik plaats, wordt natuurlijk eerst zorgvuldig uitgeprobeerd en geproefd. Daar heb ik zo mijn proefpanel voor. Meestal worden alle gerechten goedgekeurd en soms worden gerechten meerdere keren geproefd of de dag erna mee naar school of werk genomen. Zo ook de saucijzenbroodjes van dit blog.

 

Daar bleek dat de broodjes ook koud erg lekker zijn en door hun lekkere geur de aandacht van de omringende collega´s trokken. Dus misschien een idee bij een verjaardag, in plaats van trakteren op vlaai of gebak, een hele lading saucijzenbroodjes maken en delen met z´n allen.

Maar gelukkig waren de broodjes al gemaakt en zelfs al opgegeten, want momenteel zit ik met de voeten omhoog op de bank. Helaas zijn mijn achillespezen niet zo enthousiast als ik ben. De Vianny´s jam, relish, chutney en meer-keukenschort heb ik al noodgedwongen aan de wilgen gehangen, grote afstanden lopen en lange periodes staan vermijd ik. Kortom, ik hou wel degelijk rekening met mijn voeten. Maar goed, krukken van stal gehaald en verder. Rusten en geduld bewaren.

Voor het gezellige avondje van Sinterklaas of, als je geen bezoek krijgt van de goedheiligman of surprise hebt, gewoon een knusse avond in december hier een heerlijk recept voor home made saucijzenbroodjes. Supermakkelijk, supersnel en superlekker! En wie het niet geloofd, die vraagt mijn proefpanel maar!

Saucijzenbroodjes

Ingrediënten voor 10 stuks:

 • 10 plakjes diepvries roomboter-bladerdeeg

Voor het gehaktmengsel:

 • 500 gram half-om-half gehakt
 • 1 ei
 • 3 el paneermeel
 • zout
 • peper uit de molen
 • 2 teentjes knoflook, door de knoflookpers
 • 1 el pesto van gedroogde tomaten of 1 el heel fijngesneden gedroogde tomaten
 • 1 bol mozzarella, in kleine blokjes
 • 1 handjevol vers geraspte Parmezaanse kaas
 • 1,5 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
 • 1 el pijnboompitten, geroosterd

Afwerking saucijzenbroodjes:

 • 1 ei , losgeklopt in een kommetje
 • 1 el Italiaanse kruiden
 • 1 handjevol vers geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Neem de bladerdeeg uit de diepvries, spreid de plakjes uit over het aanrecht en laat ze even ontdooien. Niet te lang van tevoren, gewoon als je begint met het maken van de broodjes. Verwarm de oven voor op 200°C hete lucht. Zet een ovenschaal klaar, bedekt met bakpapier.

Doe alle ingrediënten voor het gehaktmengsel in een grote kom en meng goed door elkaar met een vork of schone handen. Niet te lang, zolang totdat het goed gemengd is. Maak van het gehakt 10 porties en vorm hiervan 10 worstjes, net zo lang als het plakje bladerdeeg. Neem een plakje half ontdooid bladerdeeg (misschien overbodig maar toch: leg de kant met de folie boven en verwijder deze folie)  en leg er in het midden een worstje op, doe wat losgeklopt ei met een kwast aan een van de zijkanten van het bladerdeeg en vouw het deeg dubbel. Ga met een vork langs het deeg en druk het goed op elkaar.

Je kunt ook kleine saucijzenbroodjes maken, deel dan de plakjes bladerdeeg in 2 stukken en deel het gehaktmengsel in 20 kleine worstjes.

Als alle 10 de plakjes gevuld zijn, bestrijk je ze allemaal met het losgeklopte ei. Verdeel de Italiaanse kruiden erover en ook de Parmezaanse kaas. Zet in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze 20 tot 25 bakken (kleine broodjes 15 tot 20 minuten), totdat ze lekker bruin en knapperig zijn.

Vianny´s adviezen met smaak_Saucijzenbroodjes_0076 Vianny´s adviezen met smaak_Saucijzenbroodjes_0077 Vianny´s adviezen met smaak_Saucijzenbroodjes_0079 Vianny´s adviezen met smaak_Saucijzenbroodjes_0080 Vianny´s adviezen met smaak_Saucijzenbroodjes_0082

Vianny´s adviezen met smaak_Saucijzenbroodjes_0083

Veel lees-, bak- en eetplezier en ook een heel fijn Sinterklaasweekend!

Groetjes, Vianny

 

 

 

 

 

 

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare