Lekker gerecht voor een zonnig herfstweekend

De weersverwachtingen zijn heel goed voor zondag. Lekker temperatuurtje, geen regen en de zon laat zich waarschijnlijk ook nog zien. Het ideale weer voor een lekkere herfstwandeling, misschien wel door het Limburgse Heuvelland en onderweg nog gezellig een terrasje. En geen weer om lang in de keuken te staan! Vandaag een extra blog met een snel en lekker gerecht voor een zonnig herfstweekend.

Dus snel het recept lezen, kijken wat je nog in huis hebt, even langs de winkel om het ontbrekende nog te kopen en dan in nog geen drie kwartier een lekker soepje met soepstengels maken voor morgen.

Wortelsoep met home made soepstengels

Ingrediënten:

Wortelsoep

 • 1 grote ui, fijngesnipperd
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • 1 tl gemalen komijn
 • 1 tl gemalen koriander
 • 1/4 tl chilivlokken of cayennepeper
 • 4 cm gemberwortel, fijn geraspt
 • olijfolie
 • 300 gram winterwortel, geschild en in kleine blokjes gesneden
 • 300 gram kruimige aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
 • 1,5 liter water
 • 2 kruidenbouillontabletten
 • peper
 • zout
 • 100 ml kookroom
 • 1 rode peper, in fijne ringetjes gesneden
 • korianderblad of peterselie of karwij

Soepstengels

 • 1 rol bladerdeeg uit de koeling
 • 100 gram geraspte kaas
 • 3 el karwijzaad

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C en neem het rooster uit de oven. Beleg het rooster met bakpapier.

Doe de olijfolie in een soeppan en voeg dan de ui en de knoflook toe. Laat op zacht vuur 5 minuten bakken. Dan komijn, koriander, chilivlokken of cayennepeper en gemberwortel toevoegen en 1 minuut meebakken. De wortel, aardappel, peper, zout, water en bouillonblokjes erbij doen. Alles aan de kook brengen (dat gaat sneller als je heet water i.p.v. koud water toevoegt) en 25 minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren.

Terwijl de soep kookt, kun je de soepstengels maken. Rol de plak bladerdeeg uit en maak een beetje nat met wat water. Verdeel de geraspte kaas en het karwijzaad over de deegplak. Verdeel de plak in de breedte in 8 gelijke stroken. Leg eerst de bovenkant van de strook op het bakpapier, hou de rest vast en draai 2x. Leg dan de onderkant op het bakpapier. Je krijgt daardoor een leuke spiraalvorm. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Neem na 25 minuten de pan van het vuur en pureer de inhoud met de staafmixer helemaal glad. Proef en doe er eventueel nog wat peper en zout bij. Neem de soepstengels uit de oven. Doe de soep in borden en schenk er een scheutje kookroom in. Garneren met ringetjes rode peper en koriander of peterselie of karwij. Wat je het lekkerste vindt!

Fijne zondag, geniet van de kleurrijke herfst en laat je inspireren door het recept!

DSC_0207 121_2120

DSC_0217 DSC_1004

 

Groetjes,

Vianny

 

 

 

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare