De Librije, geitenkaaslolly´s en meer

Gedurende mijn Vianny´s jam, relish, chutney en meer-tijd heb ik geweldige dingen meegemaakt. Op die (bijna) 10 jaar kijk ik dan ook met heel veel trots terug. Een van de absolute hoogtepunten is toch wel de ervaring die ik vandaag ga beschrijven. In 2009 werd ik benaderd om mee te doen aan Smaakvol 2009, een soort X-factor of Holland got Talent voor streekproducten. Het ging bij deze wedstrijd om de zoektocht naar het meest innovatieve product van heel Nederland. Ik ging er heel onbevangen in, samen met mijn fruitboters (een boterzachte jam boordevol fruit en zonder zuivel)

Op naar de regionale voorronde in Den Bosch. 24 Producten werden gepitcht bij de jury en na beraad mochten 8 producten naar de volgende ronde. En dat in 3 regio´s, dus in totaal 72 producten. Ik was erbij! Enkele maanden later de 2e voorronde, weer pitchen en jawel hoor, tot mijn eigen verbazing werd ik gekozen als 1 van de 2 zuidelijke finalisten. Op naar Zwolle, op naar de Librije, op naar Jonnie Boer!

Het fenomeen idool, voorbeeld of rolmodel kent iedereen natuurlijk. Kleine jongens willen profvoetballers zijn, meiden hun favoriete popidool. Alle films willen zien van de filmster die je verafgoodt of gewoon elke dag de Wereld Draait Doorrrr kijken omdat je Matthijs van Nieuwkerk zo geweldig vindt (wat bij mij het geval is). En dan balen, dat als ze eens een andere culinaire gast dan Robert Kranenborg uitnodigen,  ja zelfs een jammaakster, ze voor een Belgische kiezen! Bah, bah, bah!

Maar mensen die geïnteresseerd zijn in koken, die bewonderen en worden geïnspireerd door de popsterren van het culinaire podium en ik mocht een van hen bezoeken!

Een van de prijzen die ik als finalist al had gewonnen, was het maken van een bedrijfsfilmpje. Een hele ervaring op zich, erg leuk om te doen, maar ik blijf liever in de keuken ipv mee te dingen naar de Oscars of Gouden Kalveren.

Het recept van dit blog is dan ook een recept van Jonnie Boer. We hebben een geweldige dag gehad in de Librije, een dag om met veel plezier aan terug te denken. Helaas geen 1e prijs in de wedstrijd, maar ik was toch al een winnaar! In mijn ogen had ik de hoofdprijs al gewonnen.

Jonnie Boer had voor alle 6 deelnemers, uit alle uithoeken van het land en met de meest verrassende en verschillende producten, een recept gemaakt. Heel speciaal dat hij voor mij 2 recepten had gemaakt. Een recept voor een dessert, een mousse van bes-verveine boter en een yoghurt-verveine sorbet, een bewerkelijk recept, op aanvraag voor de thuiskok die de uitdaging graag aangaat. En een eenvoudiger recept voor een geitenkaaslolly. Heerlijk als amuse of met een salade als voorgerecht.

Recept van Jonnie Boer, de Librije te Zwolle voor Vianny’s

Jonnie Boer en Vianny

Ingrediënten voor 10 geitenkaaslolly´s:

 • 150 gram verse  geitenkaas
 • 10 lollystokjes of dikke satéprikkers
 • Vianny’s bessenboter met verveine (helaas niet meer verkrijgbaar) dus in dit geval een potje jam zonder stukjes of gelei in de smaak framboos, braam, vlier of rode bes
 • Enkele walnoten (fijngehakt)
 • Verse verveine- of muntblaadjes

Bereidingswijze:

Maak 10 porties van 15 gram geitenkaas en rol er tussen de handen 10 bolletjes van. Verwarm de jam of gelei zachtjes in een steelpannetje. Prik de bolletjes aan de stokjes en doop ze voorzichtig in de vloeibare gelei of jam. Herhaal indien gewenst. Doe de gehakte noten op een bordje en druk de geitenkaaslolly voorzichtig in de noten.Plaats boven op de lolly een blaadje.

Vianny's geitenkaaslolly

Veel succes en geniet van het koken en eten! En ik hoor natuurlijk graag hoe het gesmaakt heeft.

Vianny

 

 

 

 

FacebookTwitterPinterestWhatsAppEmailShare

11 Antwoorden op “De Librije, geitenkaaslolly´s en meer”

 1. Wat leuk om te lezen Vianny. Ga het proberen je blog te volgen. Hoewel ik koken leuk vind, ontstijg ik het Allerhande niveau helaas niet. Succes! Vanessa

 2. Ton Velraeds zegt:

  Vianny ik wens je veel succes,en zal zeker proberen je Recepte te maken

 3. Mooie herinnering aan een geweldige dag. Ben ongelooflijk trots xxx Eric

 4. Weer zó leuk geschreven!!! Super Vianny!!!

 5. Wat een leuk filmpje Vianny en je tekst erbij gewoon super! Je zou zo een boek kunnen schrijven ?
  Heel veel succes, ik ga je volgen!
  Monique.

 6. Wauw…Dat was zéker een super ervaring!!
  Goed gedaan hoor! Leuk om te zien!

 7. T Velraeds zegt:

  Vianny ik heb gisteren de geitenkaaslolly’s gemaakt voor de dames middag bij een wijntje
  Ze waren heerlijk en ik kreeg veel complimenten, die wil ik nu door geven aan jou.
  Geweldig!!

  1. Dank je wel! Erg leuk om te horen.

 8. Jos Hupperetz zegt:

  Vianny jouw blog is heel inspirerend. Dit recept ga ik zeker proberen, jammer dat jouw bessenboter er niet meer is.

  1. Dank je wel! Ja, het recept van Jonnie Boer met onze bessenboter is erg lekker.

Reacties zijn gesloten.